نتیجه جستجوی ( صفحه پیدا شد)

نحوه برخورد با نوجوان بداخلاق

نحوه برخورد با نوجوان بداخلاق

اسفند-22-1400


نحوه برخورد با نوجوان بداخلاق بسیار مهم است زیرا بیشتر مشکلاتی که نوجوانان دارند ریشه اصلی آن بر می گردد به خانواده و جامعه به دلیل اینکه خانواده اولین و ارزشمندترین جامعه ای است که خصوصیات و رفتارهای فردی نوجوانان در آن شکل می گیرد.

شادابی، استحکام، تلاطم و تنشی بودن هر خانواده به شکل گیری شخصیت و تربیت فرزندان اثر می گذارد، با توجه به این موضوع نحوه برخورد با نوجوان بداخلاق یکی از اقدامات اساسی است که والدین باید آن را آموزش ببینند.

متاسفانه بیشتر پدر و مادرها آگاهی نحوه برخورد با نوجوانان بداخلاق را ندارند، حل مشکلات از والدین شروع می شود ولی بیشتر پدر و مادرها اصرار دارند که حل مشکلات در سطح فرزندان باید صورت بگیرد، حتی اگر این تغییرات به این حالت هم باشد خیلی ماندگار نیست و سطحی است.

سن نوجوانی از سنین 10 تا 19 سالگی محسوب می شود پس نوجوان علاوه بر خانواده با جامعه ای همچون مدرسه، همکلاسی ها و همسالان ارتباط دارد.

فرزندان در سنین نوجوانی علاقه زیادی به برقراری ارتباط با دیگران دارند و در نتیجه نوجوان فقط با پدر و مادر خود ارتباط ندارد بلکه با دیگر افراد جامعه نیز ارتباط دارد. در این زمان بیشتر والدین با قدرتی که در اختیار دارند سعی در کنترل نوجوان دارند ولی نوجوانان با توجه به ویژگی ها در مسیر زندگی و رشدی آنها رفتار هایی همچون کنترل گری را قبول نمی کنند و اگر پدر و مادر آگاهی نداشته باشند، فرزند با مشکلات ارتباطی مواجه می شود. در این شرایط می توانید برای دانستن مهم ترین اصول روانشناس کودک و مشاوره خانواده در یک مرکز مشاوره در کرج کمک بگیرید.

 

دلایل پرخاشگری نوجوانان

برخی از دلایل پرخاشگری نوجوانان:

  • ترس از آینده
  • مصرف مواد
  • مهارت های سازگاری ضعیف
  • مشکلات روانی همچون: اختلال در تمرکز، افسردگی، بیش فعالی، اختلال دوقطبی
  • دغدغه هویت یابی
  • تنبیه بدنی و آزار جسمی توسط والدین
  • دوران بلوغ
  • نارضایتی از تغییرات بدن و چهره
  • تجاوز به حق و حقوق نوجوان
  • آزار کلامی
  • توهین به شخصیت نوجوان
  • بی توجهی به علایق نوجوان

 

نوجوان پرخاشگر چه ویژگی هایی دارد

ممکن است برای والدین این سوال پیش بیاید که نوجوان پرخاشگر چه ویژگی هایی دارد برای پاسخ به این سوال با ما همراه باشید

 

نوجوان پرخاشگر چه ویژگی دارد

نوجوان پرخاشگر چه ویژگی هایی دارد ؟

  • کلام آزار دهنده ای دارد و پدر و مادر خود را تحقیر می کند و از بیان کلماتی تند و توهین آمیز ابایی ندارد و برای او اهمیتی ندارد که شما والدین او هستد، استفاده از لفظ های رکیک ، فحاشی، تحقیر و بی حرمتی برای او عادی است.
  • نوجوان پرخاشگر دست به آزارهای جسمی همچون کتک زدن والدین می زند.
  • نوجوان پرخاشگر برای دستیابی به خواسته هایش پدر و مادر خود را تهدید می کند و آنها را نگران می کند که اگر خواسته اش را انجام ندهند اوضاع را بهم میریزد.
  • نوجوان پرخاشگر به وسایل منزل آسیب می رساند.
  • نوجوان پرخاشگر بدون در نظر گرفتن عواقب کارهایش مرز های خانواده را رد می کند و اگر کسی اعتراضی بکند شروع به دعوا و جنگ می کند.
  • یک نوجوان پرخاشگر برای به دست آوردن خواسته هایش رفتار های خشنی از خود نشان می دهد به طور مثال از کتک زدن ترسی ندارد، وسایل گرانبها را می شکند، از وسایل تیز مثل چاقو برای تهدید استفاده می کند.

دختر و پسر ممکن است دچار رفتار های پرخاشگری شوند ولی معمولا پسرها بیشتر دچار رفتارهای خشن می شوند و ازخود رفتار های پرخاشگری نشان می دهند. بروز خشونت و آزارگری از روند رشد نوجوانان نیست و در صورت بروز این نوع رفتارها بسیار اهمیت دارد که شما چه واکنشی از خود نشان می دهید.

بیشتر بخوانید

مشاوره شغلی در کرج

رفتار مناسب با نوجوان پرخاشگر

رفتار مناسب با نوجوان پرخاشگر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. والدین عزیز ترین و مهمترین  اشخاص در زندگی هر فردی هستند اما اگر نوجوان بخواهد با والدین خود بدرفتاری کند یعنی مغز نوجوان که مربوط به مدیریت احساسات، استدلال، کنترل خشم، تصمیم گیری و.. در دوران نوجوانی به خوبی تنظیم نشده و باعث به وجود آمدن رفتارهای عجیب می شود. می توانید از مرکز مشاوره دولتی در کرج کمک بگیرید.

نوجوان به دلیل اینکه ممکن است مانند ما از بعضی از موارد آگاهی نداشت باشند، رفتارها و احساسات را به گونه ای دیگر تجزیه و تحلیل می کنند به همین دلیل ممکن است دچار سوء تفاهم شوند و در این حالت از خود رفتارهای پرخاشگرانه ای نشان دهند در این حالت رفتار مناسب با نوجوان پرخاشگر چگونه باید باشد؟

 

ارتباط بگیرید

با نوجوان ارتباط بگیرید. با وجود اینکه شاید برایتان سخت باشد که باور کنید ولی مغز یک نوجوان با مغز شما متفاوت است. نوجوانان دنبال عشق، تایید از سوی والدین هستند. یکی از مهم ترین و سریع ترین راه ها برای کاهش استرس ارتباط مثبت و چهره به چهره با نوجوان است و این کار باعث می شود سیستم عصبی آنها آرام شود و تمرکز آنها بیشتر می شود و با این کار تاثیرگذاری سخنان شما بر روی آنها بیشتر می شود. در نتیجه استرس نوجوان را بشناسید و بفهمید که آیا از چیزی ناراحت یا نگران است.

 

بدون قضاوت به حرف های او گوش دهید

به دنبال نصیحت کردن نوجوان نباشید سعی کنید بدون قضاوت به حرف های او گوش دهید و نشان دهید که او را درک می کنید در نتیجه با این کار به او نشان می دهید که برای شما با ارزش است و در برابر شما کمتر حالت تدافعی می گیرد.

 

بدون قضاوت به حرف های او گوش دهید

 

حواستان به داروهایش باشد

باید نوجوان را تحت نظر داشته باشید و حواستان به داروهایش باشد و ببینید از مواد مخربی مثل سیگار، الکل و دیگر موارد استفاده می کند یا خیر؟ و آیا مصرف این نوع داروها باعث به وجود آمدن این مشکل شده است یا خیر؟ مثلا اگر نوجوان شما داروهایی مانند ضد افسردگی مصرف می کند، باید حتما مراقب دوز داروها باشید.

 

 انتظار نادیده گرفتن توسط نوجوان را داشته باشید

در چنین شرایطی باید انتظار نادیده گرفته شدن توسط نوجوان را داشته باشید و این یک عکس العمل طبیعی است، پس بهتر است در چنین شرایطی کنترل خود را به دست بگیرید و آرام باشید و سعی کنید صبر داشته باشید تا دوباره آرام شوید و از کار عجولانه پرهیز کنید.

می توانید از بهترین مرکز مشاوره کرج در این خصوص کمک بگیرید.

نظرات کاربران

فرم ارسال نظر

پاسخ دادن به :

امتیار خود را ثبت کنید

در فرم پر شده خطاهایی وجود دارد. لطفا آنها را بررسی کنید.
اعتبارسنجی فرم موفق بود!
نظرات کاربران
بازگشت به بالا