تشخیص بیش فعالی کودکان و انواع آن
اسفند-22-1400
حدود 8-10 درصد کودکان به اختلال بیش فعالی کودکان دچار هستند. بیش فعالی کودکان در پسران بیشتر از دختران است که علت دقیق آن مشخص نیست. اولین علایم بیش فعالی کودکان در سال های اولی رشد او یعنی هنگام آغاز مدرسه بروز پیدا میکند.
کودکانی که دچار بیش فعالی کودکان هستند و با شیطنت خود پدر و مادر را کلافه و آزرده خاطر میکنند. باعث میشوند که والدین ناراحت و عصبی شوند و در آن عصبانیت رفتار درستی از خود نشان دهند. با کمک گرفتن از مرکز مشاوره در کرج میتوانند رفتار صحیح با کودک را آموزش ببینند.
خیلی از والدین فکر میکنند که کودکشان بیش فعال است اول باید علایم بیش فعالی کودکان آشنا شوید بعد ببینید که آیا فرزند شما هم این علائم را دارد یا خیر ؟
جهت دریافت راهنمایی و یا ثبت درخواست مشاوره، با ما در تماس باشید
تماس با ما درخواست نوبت دهی مشاوره
انواع بیش فعالی کودکان
بیش فعالی دارای علایم بارزی است همچون تحرک زیاد ، کمبود تمرکز و ...
این اختلال 3 نوع است :
- در نوع اول کودک در توجه و تمرکز فقط مشکل دارد
- در گونه دوم پرتحرکی وجود دارد و ترکیبی از کودکی که هم مشکل پرتحرکی دارد و هم مشکل تمرکز دارد. این اختلال در پسران چند برابر دختران است. و در خانواده ها بیشتر پسر اول خانواده.
- این اختلال معمولا از 3 سالگی به تشخیص داده میشود. کودکی که بیش فعالی کودکان دارد در دوره شیرخواری بیشتر مواقع تحرک زیادی دارد و دست و پاهایش را زیاد حرکت می دهد، کم خواب است و کمتر غذا می خورد و زیاد گریه میکند.
در رابطه با آموزش مهارت های زندگی کودکان بیشتر بدانید.
قطع کردن پی در پی صحبت بزرگ ها ، جواب دادن به سوال قبل از اینکه سوال تمام شود ،صبر و تحمل نداشتن ، یعنی اگر چیزی را بخواهند باید همان لحظه آن کار را انجام دهید.
پر حرفی ، همیشه در حال حرکت کردن و جنب و جوش بودن؛
تحمل ایستادن در صف و رعایت کردن نوبت را ندارند؛
عصبی شدن و حساس بودن ، مرتبا به بالا پایین پریدن؛
بازی دیگران را خراب کردن ، بقیه کودکان را هل دادن؛
بدون توجه کردن تکلیف های های مدرسه را انجام میدهد؛
گرفتن وسایل دیگران ، گم کردن وسیله های خود و دیگران؛
در برقراری ارتباط با دیگر کودکان مهارت ندارد؛
این ها مواردی از بیش فعالی کودکان است که شما برای بهبود آن میتوانید با مشاورین مجرب مرکز مشاوره در کرج تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید
تشخیص بیش فعالی کودکان
امکان تشخیص بیش فعالی کودکان با یک آزمون خاص وجود ندارد. باید حداقل 6 ماه مجموع این علائم مورد بررسی قرار بگیرید.
بیش فعالی کودکان معمولا قبل از 7 سالگی علائم بروز میکند. کودکانی که این علائم را دارند با رفتارهایی که از خود نشان میدهند باعث به وجود آوردن مشکل در مدرسه و خانه برای خود میشوند و به راحتی با دوستان و کودکان هم سن و سال خود کنار نمی آیند.
والدین بعضی از این کودکان نمیخواهند مشکل فرزند خود را قبول کنند و از هشدار معلمان و دیگران با آوردن بهانه طفره میروند. اینگونه افراد از درمان بیش فعالی کودکان ترس دارند و خیال میکنند که اگر دارویی که تجویز شده برای سلامتی کودکشان ضرر و عوارض دارد. اگر این کودکان در وقت مناسب درمان نشوند ، در فعالیت های آموزشی و اجتماعی نمی توانند موفق باشند و این امر ممکن است برای خود کودک و اطرافیان مشکل به وجود آورد. برای تشخیص بیش فعالی کودکان میتوانید از مشاورین مرکز مشاوره خوب در کرج کمک بگیرید.
دلایل بیش فعالی کودکان
علت بیش فعالی کودکان میتواند ژنتیکی یا محیطی باشد ، یا ترکیبی از هردو عامل.
یکی از دلایلی که می تواند باعث ایجاد این اختلال شود کشیدن سیگار یا مصرف مشروبات الکلی توسط مادر در دوران بارداری است. حتی استنشاق دود به وسیله مادر باردار هم میتواند در رفتار کودک اختلال ایجاد کند. استرس مادر باردار هم میتواند به صورت خیلی زیاد با این موضوع ارتباط داشته باشد.
با توجه به تحقیقاتی که در این خصوص صورت گرفته است بیانگر این است که این اختلال در افراد نزدیک به آن ها نیز وجود دارد.
مسمومیت حاصل از آلودگی هوا ، دود خودرو ها ، خوراکی هایی که دارای افزودنی هایی مانند رنگ خوراکی ، شیرین کننده مصنوعی ، موادی که از فاسد شدن غذا ها جلوگیری میکند ، نیز در به وجود آمدن این اختلال نقش دارند.
بیشتر بخوانید
درمان بیش فعالی کودکان
درمان سریعی برای بیش فعالی کودکان وجود ندارد اما نشانه های آن قابل شناسایی و کنترل کردن هستند. والدین بهتر است برای کمک کردن به خود و فرزندشان درباره ی اختلال بیش فعالی کودکان اطلاعات بیشتری کسب کنند و برنامه ای در خصوص تربیت ، متناسب با رفتار کودک برنامه ریزی کنند. کنار آمدن با کودکی که بیش فعالی دارد کار آسانی نیست ولی پدر و مادر باید بدانند که کسانی که این اختلال را دارند ذاتا بد نیستند اما کودکان اگر دارو هارا مصرف نکنند و رفتار درمانی نشوند نمی توانند رفتار های خود را کنترل کنند.
در این موارد معلم و والدین و مدرسه باید با یکدیگر همکاری کنند. پدر و مادر از تنبیه بدنی استفاده نکنند و با آرامش و مهربانی رفتار کنند.
در صورت تجویز دارو توسط بهترین دکتر روانشناس در کرج می تواند کمک زیادی به این افراد کند.
رژیم غذایی برای بیش فعالی کودکان
سوالی که به وجو می آید این است که آیا چیزی که میخوریم به تمرکز و فعالیت بیش از اندازه ما کمک می کند ؟ دلایل روشنی وجود ندارد که رژیم غذایی یا مشکلات تغذیه ای باعث به وجود آمدن بیش فعالی شود. با توجه به تحقیقاتی که در این زمینه شده است بعضی از غذاها و خوراکی ها نقش کوچکی در علایم بیش فعالی کودکان دارند.
برخی از گزینه هایی که برای کاهش این اختلال وجود دارند :
تغذیه عمومی : بعضی از مواد غذایی و خوراکی که مصرف میکنید ممکن است علایم شما را بدتر یا بهتر کند، ممکن است برخی از چیز هایی که مصرف میکنید اصلا باعث بهبود وضع شما نشود.
رژیم مکمل : فرض بر این است که همراه آنچه که میخورید مواد مغذی را دریافت نمی کنید و از طریق این برنامه مواد مغذی و معدنی و ویتامین ها را اضافه دریافت می کنید.
حذف رژیم های غذایی : در این بخش غذاهایی که باعث بدتر شدن وضع شما میشود را حذف میکنیم.
باید ها و نباید های رژیم غذایی کودکان بیش فعال
رژیم غذایی با پروتئین بالا : برای بیش فعالی کودکان خوردن پنیر ، تخم مرغ ، لوبیا و آجیل گزینه ی خوبی است. این موادها باعث افزایش تمرکز میشود و خوردن آن ها در صبح میتواند مفید باشد.
کاهش مصرف کربوهیدرات ساده : مانند عسل ، شکر ، برنج ، سیب زمینی و...
کربوهیدرات پیچیده : این نوع از کربوهیدرات ها خوب هستند مانند : سبزیجات و میوه ها( پرتقال ، سیب ، نارنگی ،گلابی و..)
این نوع از مواد را شب قبل از خواب مصرف کنید شاید به خواب شما کمک کند.
نظرات کاربران
پاسخ دادن به :
امتیار خود را ثبت کنید