نتیجه جستجوی ( صفحه پیدا شد)

روانشناسی مرگ عزیزان و راه های کنار آمدن با آن

روانشناسی مرگ عزیزان و راه های کنار آمدن با آن

اسفند-22-1400


روانشناسی مرگ عزیزان و راه های کنار آمدن با آن موضوعی است که بسیار می تواند کمک کننده باشد زیرا تحمل از دست دادن عزیزان یکی از چالش های دشوار زندگی هر کسی است.

از دست دادن عزیزان اتفاق دردناکی می باشد که می تواند تا حد بسیاری کیفیت ادامه زندگی هر شخصی را مشخص کند.

افرادی که سختی های بیشتری در کنار آمدن با از دست دادن عزیزان یا حتی ادامه دادن مسیر طبیعی زندگی برایشان باعث ایحاد احساس گناه و عذاب وجدان می شود.

اکثرا مشکلاتی مثل افسردگی یا کاهش سلامت روان را در این دوره تجربه می کنند.

برای سهولت در کنار آمدن با از دست دادن عزیزان می توانید از مرکز مشاوره کرج کمک بگیرید.

 

روانشناسان اعتقاد دارند که به طور معمول یک سال بعد از درگذشت فرد زمانی است که اطرافیان باید با غم از دست دادن او کنار آمده باشند.

به این دلیل اگر شما یا فردی از نزدیکانتان بعد از درگذشت این مدت هم چنان به اندازه روزهای اوایه ناراحت و غم زده هستید توصیه می کنیم از روانشناس کمک بگیرید.

مرکز مشاوره می تواند در این زمینه همراه شما یا عزیزانتان باشد.

 

بیشتر بخوانید

مرکز مشاوره تحصیلی در کرج

علت فكر كردن زياد به مرگ عزیزان

یکی از سرمایه های عاطفی و روحی هر کس عزیزان و دوستانی است که دارد. از این رو فکر از دست دادن این سرمایه برای هر کس ممکن رخ بدهد و طبیعی است.

فکر کردن زیاد به مرگ عزیزان اگر روند طبیعی زندگی را خارج کند فرد را  دچار وسواس فکری به نام وسواس فکری ترس از مرگ عزیزان می کند.

روانشناسی مرگ عزیزان و راه های کنار آمدن با آن کمک می کند تا روند طبیعی کنار آمدن با مرگ عزیزان طی شود.

وسواس فکری ترس از مرگ عزیزان یکی از وسواس های فکری است که ذهن را درگیر می کند و روند طبیعی زندگی را دچار اختلال می کند وسواس فکری ترس از مرگ عزیزان است.

 

بعد از مرگ عزیزان چگونه آرام شویم

بعد از مرگ عزیزان چگونه آرام شویم و راه های کنار آمدن با مرگ عزیزان یکی از مسائل بسیار مهم در زندگی افراد است که در این بخش از مقاله روانشناسی مرگ عزیزان و راه های کنار آمدن با آن به نکاتی از آن می پردازیم.

 

تنش زا ترین رخداد زندگی هر شخصی از دست دادن عزیزان است که بسیار دلخراش و آزار دهنده است و سبب می شود بازماندگان روحیه خود را از دست بدهند و غمگین شوند و ندانند بعد از مرگ عزیزان چگونه آرام شویم،

تلخی از دست دادن عزیزان گاهی اوقات تا پایان عمر بازماندگان همراه شخص است.

 

واکنش ها به از دست دادن عزیزان به سلامت روانی افراد، نوع برخورد با اطرافیان داغ دیده و میزان نزدیکی فرد متوفی و مصیب دیده بستگی دارد.

چه بخواهیم چه نخواهیم مرگ بالاخره می آید و یکی از ما را با خودش همراه می کند اما اینکه چه راه کارهایی وجود دارد تا بتوان این غم را کاهش داد را باهم بررسی می کنیم.

 

یک سری احساسات و واکنش ها هستند که هنگام مرگ عزیزان به سراغمان می آیند مثل:

  • انکار و ناباوری فوت عزیزان
  • خشم برای فوت عزیزان
  • معامله با خداوند برای بازگرداندن عزیزانی که فوت شده اند
  • دست دادن احساس گناه و عذاب وجدان فرد عذادار
  • افسرده شدن فردی که عزیزی را از دست داده است
  • احساس تنهایی کردن
  • پایان اندوه سوگ و امید و بازگشت به زندگی

 

که هدف ما در مقاله روانشناسی مرگ عزیزان و راه های کنار آمدن با آن مورد آخر است و اینکه بدانیم با مرگ عزیزان چگونه کنار بیاییم.

 

چگونه در مرگ عزیزان صبر کنیم

 

از زمان کمک بگیرید

درست است که بعد از دست دادن عزیزان حتی لحظه ای از فکر او فارق نمی شویم و یاد او از دلمان بیرون نمی رود اما باید توجه کنیم که زمان می تواند این مشکل را یه مرور حل کند.

درد و غم این مصیبت با گذشت زمان به طور کامل از بین نمی رود اما رفته رفته کم رنگ تر می شود به طوری که اختلالی در زندگی ما ایجاد نمی کند.

 

عزداری کنید

زمانی که عزیزی از دست میرود و بازماندگان به سوگ می نشینند برای پذیرش این موضوع خود را با گریه و شیون و انجام مراسمات مذهبی و احترام قائل شدن برای متوفی مرگ عزیز از دست رفته را آسان تر کنید.

 

مرگ را قبول کنید

چگونه مرگ عزیزان را فراموش کنیم یا هنگام مرگ عزیزان چه باید کرد. پذیرش و قبول کردن مرگ از این مرحله شروع می شود.

و نقطه آغازین این مرحله هم بعد از مراسمات مرسوم است و این موضوع این نکته را به ما یادآوری می کند که زندگی و حیات چه مقدار ارزشمند است.

 

با  مرگ عزیزان کنار بیایید و تنها نمانید

برای تامین سلامت روانی باید با مرگ عزیزان خود کنار بیایید. برای کنار آمدن با مرگ عزیزان از استفاه از مرکز مشاوره خوب در کرج تحمل تر کنید.

در هنگام مرگ عزیزان اندوهگین شده طبیعی است اما مواقعی که دچار غم و غضه شده اید سعی کنید احساساتتان را برزبان بیاورد و دیگران را از آن مطلع کنید و سعی کنید تسلیم نشوید.

 

احساسات خود را درون سینه نگه ندارید

غصه خوردن نمودی بیرونی غصه است که بر شخص وارد می شود. از راههای فراموشی مرگ عزیزان این است که با گریستن و صحبت کردن با عزیزان دیگر آن غم و غضه را تخلیه کنید.

بسیاری از کسانی که دچار غم و غصه زیاد شده اند با مشکلات جسمانی هم مواجه می شوند مانند درد معده و بی اشتهایی، خستگی و پریشان دلی و حتی تجریه هایی مثل اندیشه خودکشی

چگونه مرگ عزیزان را به کودکان توضیح دهیم

آخرین عنوان مقاله روانشناسی مرگ عزیزان و راه های کنار آمدن با آن مربوط می شود به چگونه مرگ عزیزان را به کودکان توضیح دهیم.

مرگ یکی از سخت ترین موضوعات برای بیان آن با بچه ها است. به خصوص زمانی که خود شما هم با مرگ عزیزی گریبانگیر شده اید و این موضوع را میخواهید به کودک اطلاع رسانی کنید طوری که آسیب روحی کمتری ببیند.

مرگ جزئی از زندگی انسان است که کودکان هم می خواهند در مورد آن بدانند و راه های طبیعی برای سوگواری را پیدا کنند.

کودکان از همان ابتدای خردسالی با مفهموم مرگ از طریق کتاب داستان ها و برنامه های تلویزیونی آَشنا می شوند یا ممکن است مرگ حیوانات خانگی یا عضوی از خانواده را تجربه کنند.

نکته ای که هست کودکان با جنبه های دیگر مرگ مثلا اینکه بازگشت از آن شدنی نیست و یا اینکه بدن دیگر هیچ عملکردی ندارد آشنا نیستند.

روانشناس کودک در کرج و ضرورت روانشناسی کودک​ می تواند در این راه شما را کمک کنند.

مرگ عزیزان برای کودکان به خاطر داشتن روحیه ای ضعیف تر دشوار تر است ما در آکادمی روانشناسی ققنوس سعی داریم آن را برای شما راحت تر کنیم. از این رو این نکات را به شما گوشزد می کنیم:

  • سوالات کودک را نادیده نگیرید و به آن پاسخ های کوتاه و ساده بدهید
  • دلایل مرگ را تا حد امکان ساده بیان کنید
  • احساسات خود را ابراز کنید بگذارید کودک بداند سوگواری بخش مهمی از التیام از دست دادن عزیزان است
  • از به کار بردن تشبیهات و تعبیرهایی مثل به به خواب ابدی رفته یا به سفر رفته جلوگیری کنید زیرا ممکن است در هنگام خواب فکر کند او نیز خواهد مرد یا وقتی شما او را تنها گذاشتید و دیر کردید ممکن است فکر کند شما هم فوت شده اید.
  • مرگ عزیزان برای کودک را با ابراز هم درد با او قابل درک و تحمل تر کنید.

نظرات کاربران

فرم ارسال نظر

پاسخ دادن به :

امتیار خود را ثبت کنید

در فرم پر شده خطاهایی وجود دارد. لطفا آنها را بررسی کنید.
اعتبارسنجی فرم موفق بود!
نظرات کاربران
بازگشت به بالا