نتیجه جستجوی ( صفحه پیدا شد)

چگونه مهارت های زندگی را بیاموزیم

چگونه مهارت های زندگی را بیاموزیم

اسفند-22-1400


ممکن است این سوال پیش بیاید که مهارت های زندگی چیست و چگونه مهارت های زندگی را بیاموزیم برای پاسخ به این سوال با ما همراه باشید.

مهارت های زندگی به مجموعه ای از توانایی های انجام رفتار های صحیح و سازگار به طوری که فرد بتواند با مشکلات و چالش هایی که در روزمره با آن مواجه است کنار بیاید.

نداشتن اطلاعات کافی درباره مهارت های زندگی باعث می شود که فرد در برابر مشکلات و چالش ها دست به رفتار غلط و مخرب بزند و به خود و دیگران آسیب برساند. با توجه به تحقیقاتی که صورت گرفته است یکی از علت هایی که افراد به مواد مخدر روی می آورند همین نداشتن اطلاعات کافی درباره اهمیت مهارت های زندگی است.

 

اهمیت مهارت های زندگی

اهمیت مهارت های زندگی در زندگی افراد بسیار تاثیر گذار است و به آنها کمک می کند که در مواجه با خطرات و مشکلات و چالش ها آمادگی لازم را داشته باشند و توانایی های لازم را به دست می آوردند. امروزه مشکلات اقتصادی و فردی و شرایط های نادرست اجتماعی فشار های زیادی به همه ما و خانواده ها وارد می شود که به دلیل نداشتن دانش کافی و مهارت های زندگی باعث به وجود آمدن همچین مشکلات پیچیده ای می شود. می توانید برای دریافت راهنمایی جهت دانستن مراحل مشاوره فردی به مرکز مشاوره در کرج مراجعه کنید.

 

نتایج یادگیری مهارت های زندگی:

پیشگیری اولیه

یادگیری مهارت های زندگی باعث می شود که از سلامت روحی و روانی بالاتری برخوردار شد و از مشکلات اجتماعی که ممکن است به وجود بیاید پیشگیری کرد. به طور مثال اگر در مقابل استرس و فشار های زیادی روحی نتوان مقابله کرد باعث به وجود آمدن بیماری های روحی و روانی مثل افسردگی می شود.

 

توانمند کردن افراد

مهارت های زندگی باعث می شود افراد در شناخت خود و دیگران توانمند شوند و نگرش و ارزش های خود را شکل دهند. همچنین مهارت های زندگی به افراد کمک می کند تا آنچه را که یاد گرفته اند را در زندگی واقعی عملی کنند و باعث به وجود آمدن تجربه های جدید می شود.

 

به حقیقت پیوستن توانایی ها و تطابق پیدا کردن با تغییرات

مهارت های زندگی باعث می شود که نگرش و افکار خود را عملی کنیم و و در مواقعی که با تغییراتی در زندگی مواجه می شویم بتوانیم خود را با این تغییرات وفق دهیم.

 

انواع مهارت های زندگی

مهارت های زندگی انواع مختلف دارد که هر کدام از آنها نیازمند تلاش و پشتکار است و یادگیری مهارت های زندگی باعث می شود که فرد در زندگی موفق تر شود. ما در بهترین مرکز مشاوره کرج به شما کمک می کنیم که این مهارت ها را با دریافت مشاوره از مرکز مشاوره خوب در کرج آموزش ببینید.

بیشتر بخوانید

مشاوره تحصیلی در کرج

مهارت خود آگاهی:

مهارت خود آگاهی یعنی فرد ترس ها ، نیازها ، علایق و توانایی های خود را بشناسد و فرد یاد می گیرید که چه شرایطی برای او احساس خوشحالی به وجود می آورد و چه شرایطی برای او ناراحت کننده و استرس زا است.

 

مهارت های خود آگاهی: 1- شناسایی صفات خود 2- شناسایی استعداد ها و توانایی ها 3- تصویر واقع بینانه از خود 4- شناسایی افکار و علایق خود 5- احساس خوشحالی و رضایت مندی و یا احساس نارضایتی و ناراحتی از زندگی و خود

 

مهارت تصمیم گیری:

همه افراد در زندگی مجبور به تصمیم گیری هستند به طور مثال باید بین دو یا چند چیز تصمیم گیری کنند و در این حال تصمیم گیری درست و پیدا کردن راه حل اصولی برای یک مسئله نیاز به مهارت دارد. در اینجا مهارت تصمیم گیری می تواند به شما کمک کند که با توجه به استدلال های موجود تصمیم درست را درباره آن موضوع بگیرید.

مهارت حل مسئله

مهارت حل مسئله در زمان وجود مشکل و مسئله در زندگی به افراد کمک می کند که مشکلات و مسایل را تشخیص دهند و راه حل های مناسب را پیدا کرده و آن را عملی کند. افراد باید بتوانند راه حل مسئله را پیدا کرده و آن را ارزیابی کنند و در صورت بروز مشکل دچار استرس و نگرانی نشوند و به روش های نادرست و غیر اصولی روی نیاورند.

انواع مهارت زندگی

مهارت تفکر نقاد

با استفاده از مهارت تفکر نقاد فرد یاد می گیرد که اطلاعاتی که موجود هست را مورد بررسی قرار دهد و با استفاده از تجربه ها و تحلیل ارزش های اجتماعی هم سن و سال و..

در این جور مواقع افراد می توانند با داشتن این مهارت اطلاعات اصولی را تشخیص داده و وقایع را به درستی درک کنند.

 

مهارت برقراری ارتباط موثر

با یادگیری مهارت برقراری ارتباط موثر افراد می توانند راه های ارتباط با دیگران را بیاموزند. یاد می گیرند که چطور حرف های دیگران را گوش بدهند و آنها را به درستی درک کنند و یا چطور درباره احساسات خود با دیگران صحبت کنند و هر دو طرف احساس رضایت داشته باشند.

 

مهارت بین فردی

مهارت بین فردی به افراد کمک می کنند که با دیگران ارتباط خوب و موثری برقرار کنند و مرز روابط خود با دیگران را مشخص کرده و با افراد دیگر همکاری کنند.

 

مهارت همدلی کردن

مهارت همدلی کردن یعنی چطور احساست دیگران را درک کرده و چگونه با آنها رفتار کرد. با این مهارت فرد یاد می گیرد که احساسات دیگران را در موقعیت های مختلف درک کند. تفاوت های هر فرد را بپذیرد و مهارت بین فردی را خود را ارتقا دهد.

 

چگونه مهارت های زندگی را به دانش آموزان بیاموزیم

ممکن است برای معلمان و والدین این سوال پیش بیاید که چگونه مهارت های زندگی را به دانش آموزان بیاموزیم ؟ خانواده اولین اجتماعی است که کودک دیده است و وظیفه ی خانواده اجتماعی کردن فرزندان خود است که این روزه والدین نتوانسته اند به درستی مهارت های زندگی را به فرزندان خود آموزش دهند.

والدین اول باید خود مهارت های زندگی را بلد باشند و بعد به فرزندان خود منتقل کنند.

والدین باید درباره روانشناس کودک بیشتر بدانند.

مهارت هایی که والدین باید به کودکان خود آموزش دهند: 1 – مهارت شناسایی خود 2 – مهارت درک دیگران 3 – مهارت تعامل و گفتگو ب دیگران 4 – برقراری ارتباط موثر 5 – مقابله با استرس

والدین می توانند برای کمک گرفتن در این رابطه به مرکز مشاوره گوهردشت مراجعه کنند

نظرات کاربران

فرم ارسال نظر

پاسخ دادن به :

امتیار خود را ثبت کنید

در فرم پر شده خطاهایی وجود دارد. لطفا آنها را بررسی کنید.
اعتبارسنجی فرم موفق بود!
نظرات کاربران
بازگشت به بالا