نتیجه جستجوی ( صفحه پیدا شد)

اختلال شخصیت اسکیزوئید و اسکیزوتایپال از علائم تا درمان

اختلال شخصیت اسکیزوئید و اسکیزوتایپال از علائم تا درمان

اسفند-22-1400


اختلال شخصیت اسکیزوئید و اسکیزوتایپال

اختلال شخصیت اسکیزوفرنیک ،دو اختلال شخصیت دیگر در گروه A، اسکیزوئید و اختلالات اسکیزوتایپال هستند که در این مقاله شما با اختلال شخصیت اسکیزوفرنیک و اسکیزوتایپال و همچنین علائم و گزینه های درمانی آن آشنا خواهید شد.

 

اختلال شخصیت اسکیزوئید

مدل بی تفاوتی نسبت به روابط اجتماعی، با محدودیت بیان احساسات و تجربه عاطفی و احساسی، اختلالی است که اختلال شخصیت اسکیزوئید نامیده می شود. افراد مبتلا به این اختلال به ندرت احساس می کنند که مشکلی دارند. برای درمان و دیافت مشاوره به مرکز مشاوره مراجعه کنید. این اختلال در بزرگسالی از طریق انزوای اجتماعی و عاطفی خود را نشان می دهد، که از روابط نزدیک و صمیمی با افراد دیگر جلوگیری به عمل می آورد. افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید می توانند در زندگی روزمره خود فعالیت کنند.

 

اما آنها روابط معناداری با دیگران برقرار نمی کنند. این افراد معمولاً تنها و منزوی هستند و ممکن است تمایل به تخیل یا روابط نزدیک با حیوانات داشته باشند. آنها معمولاً به کار گروهی علاقه ندارند و کار با افراد دیگر برای آنها غیرقابل تحمل است، اما در کارهای فردی نسبتاً خوب عمل می کنند.

 

شواهد ژنتیکی نشان می دهد که این اختلال با اسکیزوفرنی ارتباط تنگاتنگی دارد. انزوا ویژگی بارز و آشکار هر دو اختلال است، اما تفاوت مهم این دو اختلال در این است که در اختلال شخصیت اسکیزوئید، فرد ارتباط خود را با واقعیت از دست نمی دهد. اختلال اسکیزوئید می تواند در بسیاری از صورت های اجتماعی، خانوادگی، شغلی، آموزشی و... افراد را تحت تأثیر قرار دهد.

 

مرکز مشاوره در کرج باعث سرعت بخشیدن به روند بهبودی فرد می شود.

جنبه های زندگی انسان متأسفانه ابراز احساسات برای افراد مبتلا به این اختلال بسیار دشوار است، آنها دوستان بسیار کمی دارند و اغلب ازدواج نمی کنند. کار برای آنها در شرایطی که نیاز به تعامل یا مهارت های اجتماعی زیادی دارد بسیار دشوار است.

 

همچنین بخوانید

افراد مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی در رفتارشان اغراق می کنند و توجه دیگران را به خود جلب می کنند. برای آشنایی بیشتر با این اختلال، توصیه می شود مقاله زیر را مطالعه کنید.

اختلال شخصیت نمایشی از علائم تا درمان

اختلال شخصیت اسکیزوئید

 

علائم و معیارهای تشخیص طبق راهنمای تشخیص اختلالات روانی

بی تفاوتی نسبت به روابط اجتماعی و بیان محدود احساسات، که حداقل شامل چهار مورد از موارد زیر است:

  • او عاشق روابط نزدیک نیست و از آن ها لذت نمی برد.
  • او از فعالیتهای اجتماعی که نیاز به ارتباط قابل توجه با افراد دیگر دارد خودداری می کند.
  • او عمدتا فعالیتهای مستقل را انتخاب می کند.
  • عدم علاقه یا علاقه کم به تجربیات جنسی با شخص دیگر.
  • او هیچ دوست صمیمی غیر از بستگان درجه یک خود ندارد.
  • نسبت به تمجید یا انتقاد بی تفاوت است.
  • از نظر احساسی سرد یا بی حس به نظر می رسد.
  • او از فعالیت کمی لذت می برد.

 

علت دقیق اسکیزوئید مشخص نیست، اما از آنجا که عوامل زیادی مانند وراثت، محیط، تجربه دوران کودکی، تحصیلات و تعاملات اجتماعی در شکل گیری شخصیت انسان دخیل هستند، می توان گفت که همه این عوامل ممکن است در اسکیزوفرنی نقش داشته باشند. افراد مبتلا به این اختلال به ندرت به دنبال درمان هستند و معمولاً زمانی به دنبال درمان هستند که این اختلال زمینه های مختلف را تحت تأثیر قرار دهد.

 

جهت دریافت راهنمایی و یا ثبت درخواست مشاوره، با ما در تماس باشید

تماس با ما درخواست نوبت دهی مشاوره

 

درمان اختلال شخصیت اسکیزوئید

افراد مبتلا به اسکیزوئید ممکن است هرگز به دنبال درمان نباشند زیرا تمایلی به برقراری ارتباط با افراد دیگر، از جمله پزشکان ندارند، یا عادت کرده اند به تنهایی زندگی کنند، بی علاقه باشند یا بتوانند شرایط را تغییر دهند. برخی ممکن است موافقت کنند که با اصرار یکی از عزیزان از یک متخصص بهداشت و روان کمک بگیرند.

 

گزینه های درمان اختلال شخصیت اسکیزوفرنی عبارتند از:

روان درمانی: CBT یا درمان شناختی-رفتاری می تواند به فرد در تغییر باورها و مشکلات رفتاری کمک کند. معمولاً روان درمانگر شاغل در این زمینه از نیاز به فضای شخصی آگاه است و از دشواری صحبت با او در مورد زندگی شخصی خود آگاهی کامل دارد و می تواند شرایطی را برای فرد فراهم کند که بتواند به راحتی در این زمینه صحبت کند.

گروه درمانی: این درمان می تواند به فرد در تمرین مهارت های بین فردی جدید و تعامل با دیگران کمک کند. با گذشت زمان، گروه درمانی می تواند ساختار حمایتی ایجاد کند و مهارت های اجتماعی را افزایش دهد.

دارو درمانی: داروهای خاصی برای اسکیزوفرنی وجود ندارد، ولی داروهای ضد اضطراب و داروهای ضدافسردگی را می توان به عنوان مکمل های بدون نسخه تجویز کرد.

 

عوامل خطر ساز برای اختلال شخصیت اسکیزوئید

حضور والدین یا بستگان نزدیک فرد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید، اسکیزوتایپال یا اسکیزوفرنی و همچنین والدینی که نسبت به نیازهای عاطفی کودک سرد یا بی توجه هستند، ممکن است عوامل موثر باشند. اگر یکی از اعضای خانواده اسکیزوفرنی دارد، می توانید با اجتناب از قضاوت، صبر و تشویق درمان به او کمک کنید.

والدین باید روانشناس کودک در کرج را بدانند.

از اجبار او به انجام فعالیتهای جدید یا روابطی که فرد را ناراحت می کند اجتناب کنید و در عوض به دنبال فعالیتهایی باشید که بتواند به او در توسعه مهارتهای بین فردی کمک کند. این اختلال معمولاً دائمی، مزمن و مادام العمر است، اما با حمایت و درمان موثر، افراد مبتلا به این اختلال می توانند زندگی بهتری داشته باشند.

 

اختلال شخصیت اسکیزوتایپال

این اختلال، مانند سایر اختلالات شخصیت، الگوی رفتاری و تجربه ای طولانی مدت است. افراد مبتلا به اختلال اسکیزوتایپال ترجیح می دهند تنها باشند و تا جایی که ممکن است از دیگران دوری کنند. تفکر آنها اغلب غیرمنطقی است، رفتارهای عجیبی دارند و ایده های غیرمعمول آنها با ایده های غالب ناسازگار است. آنها معتقدند که دارای قدرت ویژه ای هستند و ادعا می کنند که با نیروهای مخفی ارتباط دارند. با مرکز مشاوره در کرج مشورت کنید.

افراد مبتلا به اختلال اسکیزوتایپال ممکن است از احساسات خود آگاه نباشند، اما نسبت به احساسات منفی دیگران مانند خشم، بسیار حساس هستند. آنها در درک انگیزه ها و ایده های خود و همچنین انگیزه ها و رفتارهای خود دچار مشکل هستند و سردرگمی خود در مورد خود و دیگران را ناشی از بی اعتمادی می دانند که این امر ارتباط و تعامل با دیگران را برای آنها مشکل می کند.

بیشتر بخوانید

مرکز مشاوره تحصیلی در کرج

در مورد شباهت ها با سایر اختلالات، می توان گفت که اختلال اسکیزوتایپی ما بین اختلال شخصیت اسکیزوفرنی و اسکیزوئید است.طبق شواهد موجود، شباهت های بیولوژیکی زیادی بین این اختلالات وجود دارد. در موارد شدیدتر، این اختلال را می توان با اسکیزوفرنی اشتباه گرفت، که در آن فرد ارتباط خود را با واقعیت از دست می دهد. در حالی که افراد مبتلا به اسکیزوتایپال ممکن است دوره های کوتاهی از روان پریشی همراه با توهم را تجربه کنند، اما به اندازه اسکیزوفرنی طولانی، شدید یا بسیار زیاد نیستند.

 

توجه داشته باشید که افراد مبتلا به اسکیزوفرنی معمولاً حواسشان پرت نمی شود، اما این مورد در مورد افراد اسکیزوتایپال صادق نیست. تغییرات در عملکرد مغز، وراثت، تأثیرات محیطی و رفتار آموخته شده ممکن است در ایجاد این اختلال نقش داشته باشد. به طور کلی، این اختلال بیشتر در خانواده بیماران و بستگان افراد مبتلا به اسکیزوفرنی دیده می شود.

جهت دریافت راهنمایی و یا ثبت درخواست مشاوره، با ما در تماس باشید

تماس با ما درخواست نوبت دهی مشاوره

 

علائم و نشانه ها مطابق کتابچه راهنمای تشخیص اختلالات روانی

الگوهای فرسایشی نقایص اجتماعی و همچنین تحریف های شناختی و رفتارهای عجیب در پنج مورد از مورد های زیر رخ می دهد:

  1. افکار مربوط به خود انتسابی (وقایع و اظهارات دیگران را به خود نسبت می دهند)
  2. ایده های عجیب یا تفکر جادویی که بر رفتار تأثیر می گذارد و با هنجارهای فرهنگی مطابقت ندارد
  3. تخیل غیرمعمول
  4. تفکر و گفتار عجیب
  5. سوء ظن یا افکار پارانوئید
  6. احساسات نامتناسب موقعیتی و محدود
  7. رفتار و ظاهر غیرمعمول
  8. فقدان دوستان صمیمی و نزدیک به جز بستگان درجه یک
  9. اضطراب اجتماعی بیش از حد، که با آگاهی کاهش نمی یابد، و این ترسها بیشتر با سوءظن همراه است تا ترس از قضاوت.

 

همه اختلالات شخصیت مزمن و دائمی هستند و برخلاف اختلالات مانند افسردگی، علائم آنها به صورت دوره ای ظاهر نمی شوند، بلکه دائمی هستند.

اختلال شخصیت اسکیزوتایپال

مطالعه توصیه می شود:

نوع دیگر اختلال، اختلال شخصیت ضد اجتماعی است. اختلال شخصیت ضداجتماعی عدم پایبندی به هنجارهای اجتماعی است. یکی از ویژگیهای اصلی این اختلال رفتار غیرقانونی و جنایتکارانه است. در این مقاله با این اختلال بیشتر آشنا خواهید شد.

اختلال شخصیت ضد اجتماعی از علائم تا درمان

 

روشهای درمان اختلال شخصیت اسکیزوتایپال

هیچ راهی برای جلوگیری از این اختلال وجود ندارد. اما مداخله زودهنگام می تواند علائم را کاهش داده و نتایج بلند مدت را بهبود بخشد. روان درمانی و دارو معمولاً برای درمان افراد اسکیزوتایپال توصیه می شود:

 

روان درمانی: از آنجا که این افراد از رابطه خود ناراضی هستند، روان درمانی می تواند برای آنها مشکل باشد. بنابراین، روان درمانگر باید بتواند یک رابطه قابل اعتماد برقرار کند و مراقب باشد که افکار، ایده ها، مراسم جادویی و ماوراء طبیعی را مسخره نکند یا اتخاذ نکند، یا موضعی مغایر با باورهای آنها اتخاذ کند.

دارو درمانی: معمولاً روانپزشک ممکن است داروهای ضد روان پریشی را برای مقابله با افکار، خطاهای شناختی و سایر علائم تجویز کند. اگر از افسردگی رنج می برید، داروهای ضد افسردگی نیز می توانند مفید باشند.

 

به طور کلی، افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوتایپال باید مهارت های اجتماعی را بیاموزند. به عنوان مثال، این ممکن است توضیح دهد که چرا برخی رفتارها از نظر دیگران بی ادبانه تلقی می شود. چنین آموزشی می تواند افراد را در مورد رفتار خود آگاه کند و گامی موثر برای بهبود تعاملات اجتماعی آنها باشد. این افراد نیازمند حمایت زیاد خانواده و عزیزان هستند تا بتوانند از توانایی های خود به بهترین نحو استفاده کنند.

 

بهترین مرکز مشاوره کرج، جزو پیشگامان در عرصه سلامت جامعه است و در اینجا به شما پیشنهاد می شود که اگر شخصی را در خانواده خود، که دارای مواردی که در بالا گفته شده است دارید، به این مرکز مراجعه فرموده و از مشاوران و پزشکان این مجموعه نهایت استفاده را ببرید. با شماره درج شده در بالا تماس بگیرید.

نظرات کاربران

فرم ارسال نظر

پاسخ دادن به :

امتیار خود را ثبت کنید

در فرم پر شده خطاهایی وجود دارد. لطفا آنها را بررسی کنید.
اعتبارسنجی فرم موفق بود!
نظرات کاربران
بازگشت به بالا