نتیجه جستجوی ( صفحه پیدا شد)

زودرنجی و درمان آن

زودرنجی احساسی است که تقریبا برای همه در طول زندگی اتفاق افتاده است و به نوعی آن را تجربه کرده ایم. اما این سوال که این احساس چه مقدار روی اطرافیان ما تاثیر می گذارد حائز اهمیت می باشد. زودرنجی در سطح های متفاوتی اتفاق می افتد که نسبت به عکس العمل های ما در نتیجه ناراحتی ما از موضوعات اطراف اتفاق می افتد.

 

زودرنجی شدید و حساسیت زیاد نسبت رفتار های اطرافیان باعث پایین آمدن عزت نفس و اعتماد به نفس می شود، به طوری که کسانی که از این مشکل رنج میبرند از رفتار و گفتار اطرافیان خیلی راحت ناراحت شده و آسیب می بینند و نمی توان با این افراد زیاد صحبت کرد و فقط میتوان در حد چند دقیقه مکالمه کوتاهی داشت.

 

در جواب این سوال که حساسیت و زودرنجی نشانه چیست باید بگوییم افراد زود رنج در رابطه با محیط اطراف و حرف های دیگران نگرش منفی دارند و حرف ها هیا دیگران را به خود می گیرند که به همین علت است که تنهایی را ترجیح میدهند ولی غافل از اینکه این تنهایی شدت حساسیت و احساس منفی داشتن را بالا می برد.

 

توصیه روانشناسان و متخصصان مرکز مشاوره در کرج این است که نگاه مثبتی را به محیط اطراف داشته باشند و از واقعیت ها و موقعیت ها فرار نکنند.

زودرنجی

بیشتر بخوانید

مشاوره شغلی در کرج

 

علت زودرنجی زیاد

حساسیت بیش از حد می تواند از نشانه های وسواس، وسواس فکری  یا رفتاری باشد. در افراد که وسواس دارند این زودرنجی بیش از افراد دیگر مشاهده میشود چرا که این افراد با نگاهی وسواسی به مسائل دور و اطراف می نگرند و این باعث میشود تا بر اساس نظرات خود دنیای بیرون را ارزیابی کنند و حرف هایی بر همین اساس میزنند.

افراد زودرنج و حساس که مشکلات این چنینی ندارند را میتوان در دسته تربیت والدین قرارداد بدین ترتیب توجه بیش از حد والدین و یا کم توجهی آنها به فرزند داخل خانه میتواند این حس را تشدید کند. برای حل سریع تر این بیماری با مرکز مشاوره خوب در کرج در ارتباط باشید.

 

زودرنجی و حساس بودن

علائمی که ممکن است همراه با زود رنجی و حساس بودن تجربه شوند عبارتند از:

  • گیج بودن یا مشکل در تمرکز کردن
  • عرق کردن بیش از حد
  • بالا رفتن ضربان قلب
  • تنفس سریع و یا سطحی

زودرنجی و نگرانی

بیشتر بخوانید

روانشناس کودک کرج

افسردگی و زودرنجی

طبق تحقیقات انجام شده در ایالت متحده آمریکا نزدیک به 16 میلیون نفر به افسردگی مبتلا هستند. افسردگی در طیف گسترده ای ظاهر می شود اغلب باعث می شود مدام احساس غم، خستگی و تحریک پذیری کنید.

طبق اعلام موسسه بهداشت روانی افرادی که به مدت 2 هفته یا بیشتر علائم زیر را داشته باشند امکان دارند افسردگی داشته باشند :

  • احساس ناامیدی و بی ارزشی
  • خستگی مداوم
  • داشتن مشکلات گوارشی
  • تغییرات ناگهانی در داشتن اشتها و وزن
  • تمرکز یا مشکلات حافظه
  • از دست دادن علاقه خود نسبت به فعالیت های روزانه

 

نشانه های زودرنجی نسبت به دیگران

  1. تمایلی به انجام کار های شخصی خود ندارند
  2.  در جمع ها اغلب احساس ناراحتی دارند
  3. غالبا این احساس به این افراد دست میدهد که مورد قضاوت اطرافیان قرار گرفته اند
  4. در رابطه احساسی یا عاشقانه نگران مورد قضاوت گرفتن از سوی همسرشان هستند
  5. در مقابل راه حل اصلاحات و تغییرات جبهه می گیرند
  6. انتقادات نسبت به خود را کم تر قبول می کنند.

زودرنجی و عوارض آن

درمان زودرنجی و حساسیت زیاد

راههای از بین بردن زودرنجی تا حد زیادی به یادگیری مهارت های تنظیم هیجان و کنترل احساسات بستگی دارد.

بیشتر برای حل زودرنجی خود باید مهارت هایی را بیاموزید، که برای یادگیری این مهارت ها لازم است به مرکز مشاوره در کرج مراجعه کنید. روانشناسان یا توجه به تخصصی که دارند می توانند علاوه بر آموزش، علت و ریشه های زودرنجی تان بررسی خواهد کرد و در صورت داشتن اختلالات مثل افسردگی و اضطراب برنامه های درمانی مشخصی را تعیین می کند.

 

راههای از بین بردن زودرنجی

  • پیدا کردن منبع ناراحتی خود
  • بهتر است خیلی راحت با خودتان صادق باشید
  • عزت نفس خود را تقویت کنید
  • از داخل جمع بودن و فعالیت گروهی داشتن فراری نباشید
  • اعتماد به نفس خود را تقویت کنید

جهت دریافت راهنمایی و یا ثبت درخواست مشاوره، با ما در تماس باشید

تماس با ما درخواست نوبت دهی مشاوره

 

راهکارهای جلوگیری از زودرنجی

  • یافتن صورت مسئله: یکی از راه حل های جلوگیری از زودرنجی رسیدن به شناخت نسبی از مسائل میباشد باعث زودرنجی ما می شود. زمانی که از مسئله ای آزرده خاطر شده و رنجیده می شویم بهتر است این مسائل را برای خود شفاف و واضح بیان کنیم و در این صورت مسئله به وضوح مشخص می شود و با مشخص شدن صورت مسئله مسیر را برای خودمان هموار تر می کنیم
  • پذیرفتن زود رنجی: زمانی که منبع رنجیدن خودمان را پیدا کنیم خیلی راحت تر می توانیم به این بپذیریم که حساس و زودرنج می باشیم. اولین قدم برای جلوگیری کردن از زودرنجی پذیرفتن آن میباشد.
  • تخلیه کردن انرژی : برای جلوگیری کردن از زودرنجی لازم میباشد که بدانیم زودرنجی آستانه تحریک پذیری را پایین می آورد. این مسئله به این معنی می باشد که ممکن است با یک مسئله کوچک دچار اضطراب و یا خشم شویم. ما باید برای خود به این شناخت برسیم که چه چیزی باعث آرام شدن ما می شود. گاهی ورزش کردن، دوش آب گرم گرفتن و .... باعث می شود احساسات منفی و آسیب زننده ما فروکش کنند.
  • مصرف کافئین را کاهش دهید: از آنجایی که مصرف روزانه بیش از حد کافئین منبع افزایش و استمرار تحریک پذیری را افزایش می دهد، بهتر است برای تقابل با زودرنجی مصرف این محرک قوی زا کاهش دهیم.
  • با خودتان مهربان باشید: مهربانی با خود یکی از راه های قدرتمند برای آرام کردن احساسات شدید می باشد. بهتر است با خودتان صادق باشید و این مسئله را قبول کنید که زودرنج می باشید. حال این را تصور کنید که شخصی که واقعا برایش مهم هستید شما را در آغوش کشیده است. این شخص میتواند خود شما باشد در حال حاضر شما آرام تر می باشید. حال که احساس کردید دیگر احساس نارضایتی و ناخوشایندی خبری نمیباشد، با مهربانی و شفقت می توانید همه چیز را بازبینی و بررسی کنید که چیزی باعث شده شما ناراحت  کند و آیا واقعا این مسئله که شما را ناراحت کرده ارزش ناراحتی و اعصاب خوردی را دارد؟!

نظرات کاربران

فرم ارسال نظر

پاسخ دادن به :

امتیار خود را ثبت کنید

در فرم پر شده خطاهایی وجود دارد. لطفا آنها را بررسی کنید.
اعتبارسنجی فرم موفق بود!
نظرات کاربران
بازگشت به بالا